• header_1.jpg
  • header_2.jpg
  • header_3.jpg
  • header_4.jpg
  • header_5.jpg
  • header_6.jpg

Weer thuis na succesvol concours CDI 3* Leudelange

Het waren drukke dagen voor Nars, Aletta en Matthijs in Leudelange (Luxemburg) want Nars had maar liefst drie paarden meegenomen.

 

De eerste dag stond de Vet Check voor Rosenstolz op het programma.

Roos was erg braaf en kreeg zonder enige twijfel ''passed'' te horen tijdens de Vet Check.

 Na de Vet Check is Nars zijn paarden gaan trainen en Aletta was mee gegaan voor alle hulp rondom de paarden en de psychise ondersteuning.

 

De eerste twee dagen (woensdag en donderdag) van het concours startte Nars alleen met Roos, de eerste dag wisten Nars en Roos zeer indrukwekkend winnend af te sluiten!

Ze wisten een score van maar liefst 83% te realiseren, voor alle drie de basisgangen scoorde Roos meer dan een 8 en de algemene indruk werd beloond met een 8,5!

De tweede dag wisten Nars en Roos met een mooie tweede plaats af te sluiten en een score van 82,22% te realiseren.

Helaas maakte Nars en Roos een paar kleine foutjes in de galoptour en sprong Roos een hele mooie galop wissel, alleen was deze galop wissel ongevraagd en werden ze daar hard op afgestraft.

 

De derde dag waren Calles en U-Caro aan de beurt.

S' morgens was het als eerste de beurt aan Cal, en Nars en Cal wisten een zeer goede Prix Saint georges proef neer te zetten die beloond werd met ruim 69% en een fraaie tweede plaats.

De juryleden vonden de proef van Nars en Cal zeer imponerend en er stonden veel positieve opmerkingen op de protocollen geschreven!

Nars was ook heel blij met de 9 die hij kreeg voor zijn houding en zit!!

S' middags was Welli aan de beurt en hij liep een hele verdienstelijke Grand prix proef, alleen slopen er hier en daar nog hele dure fouten in de proefdie vanzelf verdwijnen als er meer routine komt.

Er werd een score van bijna 65% genoteerd en die was goed genoeg om de volgende dag Grand prix Special te mogen rijden.

 

Zaterdag de vierde en laatste dag dat Nars moest starten was een hele goede wedstrijddag voor Nars!

Als eerste moest Nars met Welli starten in de Grand Prix Special, het was de eerste special voor Welli en hij liep er erg fijn doorheen.

Er zaten hier en daar nog wel wat fouten in de proef maar er werd evengoed een score van bijna 66% gerialiseerd en een mooie 9e plaats.

S' avonds was het de beurt aan Cal die Nars kür moest rijden.

Nars had zijn handen vol aan cal die zo heet was door de omstandigheden, maar hij wist evengoed alle zeilen bij te zetten en goed door de kür heen te rijden.

Helaas was er teveel spanning waardoor de score niet extreem hoog kon eindigen, de score bleef dan ook hangen op bijna 68%.

Nars kijkt wel heel tevreden terug op de laatste wedstrijddag, omdat hij daar ontzettend veel leermomenten uit kan halen die hem helpen om weer verder te ontwikkelen.

 

Verder hebben Nars, Aletta en Matthijs heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen die we via deze weg graag willen bedanken voor de fijne dagen die ze gemeenschappelijk hebben doorgebracht!